Областният информационен център започва кампания „Успешни заедно“

07:42, 24 мар 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

С пресконференция Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново даде старт за региона на новата национална кампания на Мрежата от информационни центрове „Успешни ЗАЕДНО“. Инициативата ще се проведе до 9 май 2016 г. - Деня на Европа и има за цел запознаване на бизнеса с възможностите за финансиране чрез оперативните програми.

Допълнителни целеви групи в кампанията са младежи, безработни, широка общественост, а партньори при провеждането й ще са работодателски и браншови организации, регионални структури на Управляващите органи на Оперативните програми, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП), Дирекция „Бюро по труда“ – В. Търново и др.

Първа проява от информационната кампания ще бъде провеждането на Конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“. Събитието ще се проведе на 29 март 2016 г.  в гр. Велико Търново, в партньорство между ИАНМСП и Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново. До 11 април 2016 г. екипът на центъра ще проведе поредица от срещи с местни представители на бизнеса, с дискусия относно вижданията им по отношение на опростяване на достъпа до Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

В началото на април в ОИЦ – Велико Търново ще проведе информационно събитие със студенти от специалности „Маркетинг“ и „Финанси“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Младите хора ще бъдат запознати с кампания „Успешни ЗАЕДНО“ и спецификите за финансиране от еврофондовете чрез оперативните програми 2014-2020 г. На 12 април 2016 г. ОИЦ – Велико Търново ще участва в традиционната трудова борса, организирана от Дирекция „Бюро по труда“ – В. Търново. Пред работодателите ще се популяризират актуалните възможности за финансиране от европейските фондове. От 18 до 28 април 2016 г. Областният информационен център – Велико Търново ще проведе „Седмица на бизнеса“, в рамките на която на проявили интерес фирми от областта ще се предоставя информация и материали, относно актуалните възможности за финансиране на техни проекти.

В информационната кампания „Успешни ЗАЕДНО“ за региона са предвидени и събития свързани със споделяне на опит в реализация на проекти за стартиране на самостоятелна стопанска дейност и провеждане на Дни на отворените врати в предприятия, които имат успешно изпълнени европроекти. В началото на май ОИЦ – Велико Търново ще присъства и на 5-то издание на Националния събор на овцевъдите в България, с рекламно-информационен щанд за популяризиране на възможностите за еврофинансиране, с акцент върху Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Като заключително събитие на кампанията на 9 май 2016 г. във Велико Търново ще се проведе Бизнес форум - Изложение, на което фирми от региона ще могат да представят реализирани проекти, своята дейност, изделия и продукти. Участници и посетители ще могат да се информират относно актуалните и предстоящи възможности за бизнеса за 2016 г. по оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност“, „Развитие на човешките ресурси“, ОП „Инициатива за малки и средни предприятия“ и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама