Пет училища участват в състезанието за защита при бедствия в Добрич

07:57, 24 мар 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският кръг на ученическото състезание  “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации - Добрич 2016” ще се проведе днес от 10 часа в Корпус 3 ет. 12 /заседателна зала на дирекция „Хуманитарни дейности“/.

В надпреварата ще вземат участие отбори на 5 общински училища: СОУ „П. Р. Славейков”, СОУ „Любен Каравелов”,  ХГ” Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „Димитър Талев” и ОУ „Панайот Волов“.

Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от 4-ма състезатели от VІ и VІІ клас и ръководител на отбора – учител педагог. Състезанието има за цел да извърши проверка на теоретична подготовка на състезателите по изучавания материал в часа на класния ръководител за ученици от І-ви до VІІ-ми клас на тема защита при бедствия. Проверката се извършва чрез индивидуален  тест, който съдържа 30 въпроса от изучавания материал, в който са включени въпроси от следните раздели: природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна защита, единен европейски номер за спешни повиквания 112; първа помощ.

За класиралите се на първите три места отбори са осигурени грамоти и материални награди.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама