Нешка Робева е най-новият почетен гражданин на Русе

10:13, 24 мар 16 / Политика 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие с пълно мнозинство предложение за удостояване на Нешка Робева с почетното звание "Почетен гражданин на град Русе". То бе внесено от общинските съветници Галин Ганчев (Реформаторски блок), Галин Григоров (Патриотите, ВМРО и Глас народен), Евгени Игнатов (ГЕРБ), Христо Белоев (БСП) и Никола Михайлов (БСП).

На основание чл. 27, ал. 2 от Наредба № 17 за символиката на Община Русе предложението е разгледано на заседание на Председателски съвет, в следствие на което съветът е излязъл със становище г-жа Робева да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на град Русе“. 

По-различно мнение изрази само Мирослав Славчев (Атака), който отбеляза, че местния парламент е започнал да приема твърде много предложения за почетни граждани, което е започнало да девалвира идеята за почетност на званието. "Имаше много случаи, в които удостоихме почетни граждани хора, които не са стъпвали 20 години в Русе, или само са родени в Русе и са го напуснали още в детските си години", коментира Славчев. 

Спечелените високи държавни и международни отличия на Нешка Робева, както и заслугите й за развитието на спортния живот не само в Русе, но и на национално ниво са известни на всички българи. Забележителни са както личните й постижения, така и успехите на българския отбор по художествена гимнастика на европейски ,световни и олимпийски първенства. За почти 25 години треньорска работа нейните възпитанички завоюват 294 медала, 7 абсолютни световни, 10 Европейски титли и 2 вице олимпийски титли. Не по-малко впечатляващи са и спектаклите на групата “National Art”, ръководена Нешка Робева, съчетаваща по един невероятен начин нашия фолклор с елементи на художествената гимнастика, бе казано в мотивите към предложението. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама