Цветанов спокоен за сигурността в столицата

11:10, 24 мар 16 / Политика 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма никаква потенциална заплаха, ако има сигнал, той е проверен. В това увери пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов за разпространената информация за съществуваща заплаха в столицата, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Той уточни, че от вчерашното изслушване на две парламентарни комисии, шефове на спецслужби и ръководство на МВР е станало ясно, че взаимодействието и обмяната на информация с всички партньорски служби се извършва в реално време. 

„Това, което днес чухме като информация от главния секретар Георги Костов е, че няма никакви притеснения за потенциална заплаха, защото сигналът, ако приемем, че има такъв, е проверен и всичко, което постъпва като информация своевременно се проверява”, категоричен бе Цветан Цветанов. 

Запитан какъв е характерът на любовната драма, която предизвика такава масова паника сред всички в района на хотел "Плиска", Цветанов отговори, че има информация, но не би искал да я споделя, тъй като била много е лична. "Ще се въздържа от коментар", подочи той.

По темата за вчерашното заседание на комисията по вътрешна сигурност и тази за контрол на службите, както и за Закона за МВР, Цветанов заяви, че не трябва да се спекулира с финансови ресурси.

"Това, което беше обсъждано вчера и това, което е заявено и от министър-председателя е, че ще бъдат осигурени допълнителни финансови средства за окомплектоване на звената, които трябва да реагират най-бързо. Обсъждахме с колегите, имахме съответните резерви по част от направените предложения. Нямам против всички промени, които трябва да бъдат обсъждани, но силата на парламента днес е, че с 8 парламентарно представени групи, можем действително да взимаме по-правилните решения", категоричен бе Цветан Цветанов. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама