Доган и Пеевски ще докажат, че нямат забрана от Турция, убеден е Казак

11:14, 24 мар 16 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Когато Ахмед Доган и Делян Пеевски преценят, ще стане ясно, че забраната да посещават Турция е спекулация.

Това каза пред журналисти в парламента временният съпредседател на ДПС Четин Казак след завръщането си от посещение в южната ни съседка. Думите му са във връзка с появилата се преди повече от месец информация в турските медии, че почетният лидер на движението Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски имат забрана да влизат в страната.

Според Казак скоро и управляващата в Турция политическа сила ще осъзнае, че някой ги подвежда и ще възстановят добрият диалог с ДПС.

Във връзка със списъците на членове на ДПС, които също имат такава забрана, Четин Казак посочи, че самото преминаване на делегацията на ДПС в Турция показва, че списъкът е фалшив. Ден по-рано от ръководството на ДПС се срещнаха с представители на опозициянната Републиканска партия. 

„Има среди, които имат интерес да всяват колебание и съмнение в избирателите на ДПС за тенденциозно отношение от страна на официалната власт в Турция спрямо движението. Ние целяхме категорично да опровергаем тези спекулации и клевети”, заяви още съпредседателят на ДПС.

Според него най-вече в България някои среди са заинтересовани да разпространяват слухове, че има забрана за влизане на хора от ДПС в Турция. „Виждате тези медии, в които излизат подобни списъци като първоизточник, може да ги проверите”, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама