Ген. Ваньо Танов ще бъде предложен за почетен гражданин на Русе

11:20, 24 мар 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За следващото заседание на Общински съвет - Русе ще бъде внесено предложение за удостояване на ген. Ваньо Танов с почетното звание "Почетен гражданин на град Русе". Това заяви от трибуната на местния парламент председателя чл.-кор. проф. Христо Белоев. 

Той направи това изказване по време на обсъждането на номинацията на Нешка Робева за същото звание. Общинският съветник Мирослав Славчев (Атака) направи изказване, с което призова местния парламент да "намали темпото", с което се гласува това звание, тъй като съществува опасност от неговата девалвация. Проф. Белоев се съгласи с коментара, но направи уточнението, че предстоящото предложение за удостояване със званието на ген. Танов със сигурност няма да повдигне подобни съмнения. 

Ген. Ваньо Танов почина внезапно на 29 февруари, а поклонението пред тленните му останки събра в Русе множество политици и държавници. Голяма част от професионалния му път е извървяна именно в Русе, където през 1995 става началник на Второ РПУ- Русе, което постига най-добрите резултати в България. За това предсрочно е произведен в майор. През 1998 г. той оглавява регионално звено „Полиция” в РДВР – Русе. От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР-Русе. С указ на президента през 2004 година е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. До смъртта си ген. Танов бе директор на агенция "Митници". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама