Руини и пепел останаха от изгорялото училище в Карнобат (снимки)

11:39, 24 мар 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руини и пепел са останали от училище „Христо Смирненски” в Карнобат след снощния пожар, предаде репортер на Topnovini.bg от мястото на инцидента. В момента разследващи оглеждат останките от школото отвътре. По последна информация огънят е тръгнал от комина на училището. Покривът и вторият етаж на обновената наскоро сграда са напълно унищожени.

От полицията съобщиха, че сигнал за пожара е подаден около 18.25 ч. снощи в Районно управление - Карнобат от 57-годишната чистачка в училището. Тя видяла гъст дим, излизащ изпод керемидите на ОУ „Христо Смирненски”.

С помощта на преподавателите и помощния персонал в училището всички ученици, които в момента на инцидента са били в шестия учебен час, са изведени на безопасно място.

На местопроизшествието са изпратени три екипа на противопожарната служба в Карнобат, а малко по-късно са се присъединили и по един екип огнеборци от Айтос и Бургас. Те са направили каквото могат, за да не рухне цялата сграда на училището.

По предварителни изчисления щетите от пожара възлизат на над 2 милиона лева. Изгоряла е и цялата документация на училището. ОУ „Христо Смирненски“ е било ремонтирано основно преди 5 години по Оперативна програма „Регионално развитие“. Общата стойност на проекта е била около 1,5 млн. лв.

Очаквайте разказа на директорката на училището Стефка Вълева!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама