В Русе ще обсъдят мерки срещу шума от автомобилите на недобросъвестни шофьори

11:54, 24 мар 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През следващия месец ще бъде свикана среща с представители на русенските институции, на която ще бъдат обсъдени мерки за превенция на шума от автомобили и мотоциклети на недобросъвестни водачи. По-конкретно се касае за "традицията" някои шофьори рязко да форсират двигателите на превозните си средства, с което редовно стряскат минувачите по улиците. 

За срещата съобщи кметът Пламен Стоилов по време на заседанието на Общински съвет - Русе, където общинският съветник Александър Неделчев (БСП) повдигна въпроса от трибуната. Неделчев коментира, че подобни прояви не само създават шумово замърсяване в града, но представляват и реална заплаха за останалите участници в движението. 

Пламен Стоилов увери, че ще се работи в по-засилено сътрудничество за справяне с проблема, тъй като това влиза изцяло в правомощията на Пътна полиция и ОД на МВР. Поради тази причина ще бъде организирана и предстоящата среща, на която ще бъдат поканени както представители на институциите, така и общински съветници, за да бъдат набелязани адекватни мерки. Стоилов коментира още, че недобросъвестните шофьори от този тип не са много, и повечето от тях са известни на службите, въпреки че управляват превозните си средства с огънати или прикрити регистрационни табели в опит да не бъдат идентифицирани. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама