„Нефтохимик 2010“ би шампионките от „Дунав“ в оспорван баскетмач

12:01, 24 мар 16 / Спорт 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на "Нефтохимик 2010" успя да обърне с 80:75 шампионките от "Дунав" (Русе) в мач от осмия кръг в първата петица от женската баскетболна "А" група, съобщиха от Община Бургас.

Дербито донесе много емоции за зрителите в зала "Бойчо Брънзов". Срещата премина през множество обрати. През първото полувреме гостенките имаха солиден аванс от 12 точки - 47:35.

Във вторите 20 минути бургаските баскетболистки не само успяха да заличат пасива си, но и да излязат напред в резултата и да се поздравят с победата.

Топреализатор в мача стана Олга Мазниченко, която реализира 19 точки. Тамара Баич вкара 13 точки и записа 7 асистенции. С по 12 точки завършиха Мария Желязкова, Олена Самбурска и Стефка Митева, а Теодора Динева – с 10 точки.

Във временното класиране тимът на "Нефтохимик 2010", който е с мач по-малко, заема четвърто място, само на победа от третия "Дунав".

В следващия предпоследен кръг преди плейофите бургазлийки гостуват на "Монтана". Двубоят срещу носителя на купата на България за тази година е на 27 март (неделя).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама