Софийската фабрика на „Булгартабак“ продължава да работи

12:59, 24 мар 16 25 703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отдел „Логистика“ към столичната фабрика на „Булгартабак“ - „София БТ“, извършва дейност и в момента. Синдикалните организации също са потвърдили, че част от функциите на предприятието се осъществяват. Това заяви за Българското национално радио директорът на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, след като негови подчинени са направили проверка на място.

Това означава, че компанията „Булгартабак“ няма как да бъде глобена, тъй като трябва да се спре цялата дейност на дъщерното дружество. Изпълнителният директор на предприятието е обявил пред синдикатите, че от 1 април дейността на дружеството ще спре за неограничено време. Чак тогава ще има нова проверка и ще бъде взето решение дали да се наложи глоба.

Според приватизационния договор се допуска спиране на производствената и търговската дейност на дружеството или неговите дъщерни дружества за максимум 12 месеца заради ремонти, модернизация или аварии.

Директорът на агенцията каза още, че има право да налага санкции за над 100 млн. евро, колкото е стойността на приватизационната сделка. Това ще стане, ако дружеството прекрати дейността си преди да са изминали 10 години от сключването на сделката

Караниколов разкри и кой е мажоритарният собственик на „Булгартабак“ - подразделение на руската банка ВТБ.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама