Министърът на културата подписа заповед за възстановяване на тютюневия склад в Пловдив

13:25, 24 мар 16 / Култура 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сградата на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8 да бъде възстановена във вида преди нейното разрушаване, разпореди министър Вежди Рашидов. Заповедта той е подписал тази сутрин, научи Пловдив Topnovini.bg.

Паметникът на културата трябва да бъде възстановен с оригиналните обемно-пространствени параметри и архитектурни и художествени характеристики, се посочва в заповедта.

Собственикът на имота - дружеството "Одрин 8", трябва да изготви графична, текстова и фотодокументация, документираща недвижимата културна ценност, пише още в разпореждането на министъра. Освен това собственикът трябва да внесе за съгласуване по реда на чл. 84, ал. 1 и ал. 2 от Закона за културното наследство инвестиционен проект за възстановяване и експониране на недвижимата културна ценност в двумесечен срок от връчването на настоящата заповед.

Сградата трябва да бъде възстановена в срок 12 месеца от датата на съгласуване на инвестиционния проект, разпорежда Вежди Рашидов. Заповедта му подлежи на предварително изпълнение на основание чл. 60 от Административнопроцесуалния кодекс.

Контролът по изпълнението на заповедта министърът възлага на арх. Димитрийка Добрева - главен директор на Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама