Световен лидер в автомобилната индустрия с интерес да изгради завод в Шумен

14:46, 24 мар 16 25 669 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корпорация, световен лидер в производството на високотехнологична продукция за автомобилната индустрия, е проявила интерес към изграждането на завод за производство на автомобилно окабеляване в Индустриалния парк в Шумен. Това става ясно от отчета за дейността на шуменското акционерно дружество за 2015 година.

Представители на корпорацията са посетили неколкократно Община Шумен и Индустриалния парк. Проявили са интерес към терен от 30 дка в парка, а след изграждането на завода се предвижда да бъдат осигурени над 1000 работни места.

Сътрудниците на Индустриалния парк са изготвили цялата необходима документация, поискана от инвеститора, която съдържа подробна информация за условията за реализиране на инвестиция в индустриалната зона. Документацията съдържа също подробен анализ на демографията, икономиката, образованието, заетостта и др.

Ръководството на дружеството се надява предстоящите срещи да дадат положителен резултат тази година.

През 2015 г. са заявени инвестиционни намерения от редица компании: за изграждане на зърно база и преработващо предприятие, за изграждане на шивашко предприятие, за създаване на предприятие за ел. обарудване, за изграждане на логистичен склад за торове, проявен е интерес и към изграждане на предприятие за биогорива и деривати.

С всички компании, заявили инвестиционни намерения, представители на Индустриалния парк са осъществили многобройни делови срещи, чиито резултати се очакват през настоящата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама