Учениците на изгорялото училище в Карнобат не искали да излизат във ваканция

14:50, 24 мар 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Учебен процес в понеделник ще има, нашите 540 деца не искат да излизат във ваканция.“ Това каза пред репортер на Topnovini.bg Стефка Вълева, директор на изгорялото училище „Христо Смирненски“ в Карнобат.

„Всички деца са разтревожени, те имат нужда да бъдат в училището си, тъй че - ще се справим. Децата не се радват на ваканцията, те са емоционално свързани с това училище, техните родители също са учили в него, в този смисъл то е емблематично за нашия град. Училището е дало много кадри на града, по три-четири поколения от едно и също семейство са учили в него“, разказа Вълева.

В момента върви оценка на специалистите от противопожарната охрана, следобед влизат и застрахователите. Архивът на училището по сведения на пожарникарите не е изгорял, но цялата документация, която се намира в канцеларията на училището, най-вероятно е унищожена напълно. От това, което е било в директорския кабинет, нищо не е останало.

„От 1981-ва година съм директор тук, преди това съм работила като зам.-кмет и по това време се запали киното, но тогава то беше празно и болката не беше толкова голяма“, припомня си с тъга Стефка Вълева.

Същевременно от Окръжна прокуратура Бургас заявиха, че е започнато досъдебно производство под нейното ръководство и надзор. Причината е, че пожарът е предизвикал опасност за хората, които са били в сградата. По смисъла на закона това е престъпление по чл.330, ал.2 от НК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама