Вицепремиерите и министрите вече без коли на НСО

14:52, 24 мар 16 / Политика 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 април вицепремиерите и министрите ще преустановят ползването на специализиран транспорт по Закона за Националната служба за охрана (НСО). Това решение беше прието неприсъствено от правителството по предложение на министър-председателя Бойко Борисов.

“С промяната ще се оптимизира използването на ресурсите на НСО и насочването им към други форми на охрана по закона – на определени или застрашени лица, мероприятия и обекти. Очаква се решението да допринесе за икономическото, ефикасното и ефективното използване на капацитета и опита на НСО”, обясняват от правителствената пресслужба.

Премиерът ще продължи да се вози в транспорт на НСО.

"Министрите си имат ведомствени автомобили, имат ведомствени шофьори. Искат много от тях да си ходят с метрото, да си ходят пеша и затова днес с едно решение на Министерски съвет и подпис министрите се отказват и през това писмо - от автомобилите, които предоставя Националната служба за охрана. Това е още един случай, за да видят гражданите, че максимално сме сред тях и колкото ги е страх тях, ни е страх и нас", коментира Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама