Атакуват такса, събирана неправомерно от Общините Нови пазар и В. Преслав

15:20, 24 мар 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общонадзорна проверка на Апелативната прокуратура във Варна, разпоредена от Върховна административна прокуратура, установи, че 21 общински наредби регламентират отделно от разрешението за строеж и разрешение за разкопаване със съответната дължима такса, което е неправомерно. Това съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

Прокурори от шестте окръжни прокуратури в региона са изготвили 18 протеста до административните съдилища за отмяна на текстовете в наредбите, които определят тази такса. Тя се събира с разрешението за строеж и е незаконосъобразно да се заплаща отделно.

Резултатите от общонадзорната проверка показва, че такива такси се събират в Нови пазар и Велики Преслав в Шуменска област, както и в пет общини на територията на Окръжната прокуратура в Търговище и три – в Разград.

Такава е практиката в девет общини на територията на Варна – Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Долни чифлик, Провадия, Дългопол, Ветрино и Суворово,  две – в Добрич и Шабла.

Единствено от проверените общини в Силистренска област  не са констатирани разпоредби в общинските наредби, които да предвиждат събиране на неправоверната такса за разкопаване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама