Студенти се запознаха с административната работа на Община Русе

15:51, 24 мар 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 22 март се проведе изнесено занятие на студенти четвърти курс от специалност „Публична администрация“ в Община Русе по дисциплината „Организация на административното обслужване“. Информацията съобщават от Русенския университет. 

Целта на посещението е студентите да се запознаят с организацията и работата в Община Русе и по-конкретно в отдел „Информационно и административно обслужване“, като това спомага за придобиването на реални знания, умения и компетентности.  Занятието е свързано с изпълнение на Споразумението между Русенския университет и Община Русе от 12.12.2014 г., чрез което и двете страни са съгласни да подпомагат процеса на обучение и реализация на пазара на труда  на студентите от Факултет „Бизнес и мениджмънт“. 

Началникът на Отдел „Информационно и административно обслужване“ на Община Русе – Благовест Белчев запозна студентите със структурата и организацията на работа в Общината, основните вътрешни нормативни документи, видовете административни услуги, комплексното административно обслужване в полза на гражданите и бизнеса.

Студентите имаха възможност да се запознаят на практика с работата по организацията на административното обслужване в Община Русе. Там те дискутираха организацията на работата в центъра и наблюдаваха процеса на реално обслужване на бизнеса и гражданите. Запознаха се и с базите данни и програмните продукти, използвани от служителите в отдела.

Екипът на дисциплината „Организация на административното обслужване“ изказва благодарност на кмета на Община Русе – Пламен Стоилов за оказаното съдействие, лично на Благовест Белчев и неговите служители за нелеката задача да отговаря на студентските въпроси, както и на самите студенти от спец. „Публична администрация“ за активното участие в занятието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама