Прокуратурата атакува общински такси за разкопаване

15:56, 24 мар 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общини събират неправомерно такса за разкопаване в допълнение към издаваните разрешения за строеж, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. При общонадзорна проверка, разпоредена от Върховната административна прокуратура, било установено, че отделно заплащане за правото за разкопаване регламентират 21 общински наредби в шестте области от района на прокуратурата. Срещу тях прокурори са изготвили и внесли в административните съдилища 18 протеста, с които искат отмяна на съответните текстове.

На територията на област Варна такива такси събират общините Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Долни чифлик, Провадия, Дългопол, Ветрино и Суворово. Такса за разкопаване прибират и в общините Добрич и Шабла в Добричка област,  в Нови пазар и Велики Преслав в Шуменска област, както и в пет общини в област Търговище и три – в Разград.

При проверките в Силистренска област  не са констатирани разпоредби в общинските наредби, които да предвиждат събиране на неправоверната такса за разкопаване, уточниха от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама