Семинар за зелени иновации на малки и средни предприятия организират в Русе

16:16, 24 мар 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Enterprise Europe Network към Бизнес Център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе кани всички заинтересовани на семинар на тема „Възможности за МСП в областта на зелените иновации и ресурсната ефективност“. Информацията съобщават от Бизнес центъра. 

Семинарът ще се проведе в Гранд хотел „Рига“ в зала "Мецанин" от 14:00 на 31 март. Няма такса за участие.

Акцент на семинара ще бъдат следните теми: 

1. Основни мерки за насърчаване на зелените иновации в България и Европа и добри зелени практики на фирми – лектор: Фондация „Приложни изследвания и комуникация“ – София (ФПИК)

2. Функции и предимства на онлайн инструмент за самооценка и анализ на енергийния мениджмънт на фирмите - лектор ФПИК: Енергиен мениджмънт: Качествена оценка за съответствие на практиките във Вашата фирма с изискванията за ефективно управление на енергийните ресурси и насоки към бъдещи приоритети и стъпки, които трябва да се предприемат за по-ефективен енергиен мениджмънт. Разходи за енергия: Оценка на степента на енергийна ефективност, енергоемкост и генерирани емисии на въглероден двуокис за Вашата фирма въз основа на специфичния разход на енергия за единица продукция, основен критерий при разработването на стратегии и програми.   Енергийна интензивност: Анализ на общото състояние и прогнозна оценка как ще се отрази намаляването на разходите за енергия на делът на енергийните разходи от общата себестойност на продукцията и енергийната интензивност на Вашата фирма. Управление на ИКТ: Оценка на управлението на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) във Вашата фирма, като инструмент за оптимизиране на използваните енергийни ресурси, особено във фирми, прилагащи интензивно такива технологии. Енерго-ефективни ИКТ: Приблизително измерване на дела на енергията, консумирана от различни ИКТ, въз основа на предварително дефинирани референтни стойности и насоки за по-ефективна употреба според техническите им характеристики.

3. Възможности за финансиране на ресурсна ефективност на фирмите

Краен срок за записване: 29.03.2016, като местата са ограничени до изчерпване капацитета на залата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама