Предложение за закриване на осем училища обсъждат съветниците от Община Добричка

07:38, 31 мар 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Закриване на осем училища на територията на Община Добричка ще бъде обсъдено днес на заседание на Общинския съвет от 10 ч. Предложението е залегнало в Стратегия за развитие на образованието в община Добричка за периода 2013-2016 г. Предвижда се приемане на Програма за оптимизация на училищната мрежа. Според нея, закрити трябва да бъдат НУ „Отец Паисий” в с. Плачи дол, като учениците от 1 до 4 клас ще се пренасочат към ОУ „Добри Войников” в с. Победа и ОУ „П. К. Яворов” в с. Стефаново. Закрива се НУ „Христо Ботев” в с. Лясково, като учениците се насочват към ОУ „Стефан Караджа” в с. Житница. Има предложение през следващата учебна година да не отвори НУ „Христо Ботев” в с. Ф. Дянково с възможност за насочване на учениците към ОУ „В. Левски” в с. Хитово и НУ „Н. Й. Вапцаров” – с. Карапелит. Учениците от закриващото се ОУ „Димитър Минчев” в с. Паскалево могат да се насочат към ОУ „Отец Паисий” в с. Овчарово, а тези от ОУ „Братя Миладинови” в с. Черна – към ОУ „Стефан Караджа” в с. Житница. Децата от ОУ „Христо Ботев” в с. Владимирово ще могат да се пренасочат към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Ведрина. Тези от ОУ „Г. С. Раковски” в с. Бенковски ще се насочат към ОУ „Н. Й. Вапцаров” в с. Карапелит. Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Стефан Караджа ще могат да се преместят в ОУ „Добри Войников” в с. Победа.

Предвижда се Общинският съвет да даде съгласие ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Ведрина да бъде определено като защитено училище. Друго предложение е ОУ „Н. Й. Вапцаров” в с. Карапелит, ОУ „Добри Войников” в с. Победа, ОУ „П. К. Яворов” в с. Стефаново, ОУ „Стефан Караджа” в с. Житница да се преобразуват в обединени училища след становище от Регионалния инспекторат по образование.

На заседанието си днес Общинският съвет предстои да приеме и Програма за развитие на образованието.

Общинските съветници ще разгледат  доклад за изпълнение на Общинския план за развитие на община Добричка за периода 2014-2020 г., отчет за реализацията на Общинската програма за енергийна ефективност 2012-2015 г., както и Годишен отчет за дейността на комисията за предоставяне на средства за културни празници в населените места на територията на общината. Друга докладна записка касае отчет за състоянието на общинския дълг на община Добричка за 2015 г., както и бюджетна прогноза за периода 2017-2019г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности . Ще бъдат приети Общинска програма за закрила на детето за 2016 година, както и

Програма за профилактика и овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Добричка за периода 2016 – 2019 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама