Елица Николова става член на Управителния съвет на БНБ

11:12, 31 мар 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Елица Николова е номинацията на държавния глава за член на Управителния съвет на Българската народна банка (БНБ), съобщиха от “Дондуков” 2. През 2011 г. тя бе назначена за началник на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството - тогава Росен Плевнелиев, а по-късно президентът я назначи за секретар по икономика, развитие на регионите и инфраструктура.

В периода от 2000 г. до 2009 г. работи в сферата на корпоративните финанси. Започва работа в държавната администрация през август 2009 г. като съветник по финансови въпроси към министъра на регионалното развитие и благоустройството. От края на 2009 г. до средата на 2011 г. заема длъжността зам.-главен директор на Генерална дирекция „Програмиране на регионалното развитие” – Управляващ орган на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Има магистърска степен, специалност „Международни икономически отношения и бизнес“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), като защитава дипломна работа на тема „Банките и кредитоспособност на фирмите“. През 1999 г. в Института за  следдипломна квалификация и специализация към УНСС придобива втора специалност „Счетоводство, финанси и контрол“. Преминала е квалификационен курс по „Финансови анализи“ към Интернешънъл Хюмън Рисорсиз (IHR), както и редица обучения в областта на публичните финанси към Европейския институт за публична администрация в Маастрихт, Дъблин, Париж, Барселона и Копенхаген. Владее английски, немски и руски език.

Президентът е уведомил гуверньора на БНБ Димитър Радев за номинацията. Мандатът й започва на 17 юни т.г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама