Кметът: Искам за Сливен да започне да се говори с добро

12:17, 31 мар 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Чрез емисията на практика не поемаме нов дълг, а ще разплатим стари задължения”, каза кметът на Сливен Стефан Радев при приемане на  предложението за емитиране на облигационен заем на Общината в размер на 25 млн. лв.

„ Една част от заема, която е около 3 милиона лева, е предвидена за капиталови обекти, които така или иначе са включени в Капиталовата ни програма, и ще трябва да финансираме със собствени средства, в това число и зала „Сливен“. Задачата е много амбициозна и смела. Не ми е известно да има община, която да е получавала финансиране при такива условия. Искам да постигнем най-добрите параметри, които е постигала община в България, въпреки състоянието, в което се намираме, и да спре негативното говорене за нас. Ако успеем да реализираме това предложение, ще бъде много сериозен успех за общината. Това означава голямо доверие от страна на инвеститорите, а доверието е капитал. Искам за Сливен да започне да се говори с добро.“, каза кметът Стефан Радев от трибуната на местния парламент.

По време на Общинската сесия днес местните парламентаристи приеха предложението за емитиране на общински заем от 25 млн. лв. за Община Сливен. „За” предложението гласуваха 30 общински съветници, нито един не даде отрицателен вот, а 9 гласуваха с „въздържал се“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама