ГЕРБ отричат за политически чадър над ДАИ

12:20, 31 мар 16 / Политика 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ по никакъв начин не опъва политически чадъри над никого и за нищо. Моля, компетентните органи да си свършат работата и да се произнесат по въпроса. Това коментира пред журналисти зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева по темата за това, че независимият депутат Георги Кадиев заяви по Нова телевизия, че арестуваният за корупция шеф на "Автомобилната администрация" (бившия ДАИ) Цветелин Цветанов е номинация на председателя на парламента Цецка Цачева. 

"Ако има нещо, нека се самосезират и да се стигне до края на всичко това, което се случва в ДАИ. Г-н Кадиев може и да си приписва тази заслуга за акцията в ДАИ, но аз като зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ имах информация, че от три месеца вървят проверки и акцията ще бъде много мащабна. Това е изцяло работа на правителството и компетентните органи. Относно назначението на шефа на ДАИ и това, че го свързват с Цецка Цачева, искам да заявя, че Цачева няма нищо общо", подчерта Караянчева. Според нея, Цачева има съответните ангажименти и задачи като председател на НС по никакъв начин не е номинирала или протежирала Цветелин Цветанов.

Георги Кадиев също бе потърсен за отговор на казаното от Караянчева. Той отново потвърди думите си от сутрешния блок, че ГЕРБ-Плевен номинирал Цветелин Цветанов за шеф на ДАИ. 

"Цачева е от Плевен, депутатът от ГЕРБ Владислав Николов също е от Плевен. Цветанов е негов сътрудник. Днес веднага го махнали от сайта на парламента. Защо? Довчера висеше там като нещатен сътрудник, днес вече го няма. Почнаха да замитат следите", отговори Георги Кадиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама