Меню от емблематичната „Панорама“ препоръчано за колекционери на вкусове
16:19, 01 апр 16
25
716
Шрифт:
„Нещо като обиколка на Стоте национални туристически обекта, но не за събиране на печати, а за колекциониране на вкусове, които да помним дълго“ - така обясняват своята идея от „Бакхус“. За целта се предлагат някои от традиционните менюта на 8 от най-реномираните ресторанти в цяла България, които могат да бъдат опитани до края на тази седмица.
Единственият русенски представител е именно емблемата на хотелския комплекс на брега на река Дунав - ресторант „Панорама“. Припомняме, че той получи признание от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за "Най-добър гурме ресторант в България" за последните две години.
Менюто на русенския представител започва с микс от свежи салатки с трюфели от сирена и хрупкава коричка. Предястието включва домашна хрупкава багета, гарнирана с рататуй от свежи зеленчуци и запечено козе сирене с мед и орехи. Основното ястие е пилешко филе "Сюприйм" с пълнеж от сотиран спанак и рикота, канапе от сотирани гъби кланница в комбинация с картофен пудинг и пяна от синьо сирене. Десертът милфьой с горски плодове с крем от маскарпоне с бял шоколад и ягодово кули пък ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac.
Менюто е с цена 40 лв. и включва още консумация на вино Angelus Estate 2013, Chardonnay и Angel Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon 2013, дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac и дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
"Решихме да направим кулинарен прочит на мотото "Мисли глобално, действай локално". Глобални рецепти, но с локални продукти. Пресни, родни и, както се казва в света на виното – с деклариран географски произход", споделя още авторът Тихомир Априлов.
Добави коментар