РИОСВ-Русе обяви два ученически конкурса за 60- годишнината на България в ЮНЕСКО

06:57, 04 апр 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
РИОСВ- Русе обявява конкурси за електронни презентации и литературна творба във връзка с 60- годишнината от присъединяване на България към Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО).

Конкурсите са предназначени за ученици от среден и горен курс на обучение от страната, съобщават от РИОСВ- Русе. Съревнованието  за електронни презентации „Нека разкажем на света за българските обекти на ЮНЕСКО“ цели да представи по атрактивен начин един или деветте  обекта на културното и природно наследство на България, които са под закрилата на международната организация. 

Литературният конкурс под надслов „Наследството на Сребърна“ цели да провокира младите хора да потърсят различни аспекти, свързани с миналото, настоящето и бъдещето на Сребърна - историята, културата, съжителството между хората и птиците, ролята на резервата в мозайката от обекти на световното културно и природно наследство България.

Крайният срок за предаване на творбите е 13 май 2016 г. в РИОСВ- Русе. Резултатите ще бъдат обявени по време на Международния ученически екофорум „Сребърна 2016 г.“, организиран от Обединен детски комплекс (ОДК) – Силистра през периода 3-5 юни 2016 г. Победителите ще бъдат отличени с предметни награди. Условията за участие в конкурсите са публикувани на интернет страницата на инспекцията: http://www.riosv-ruse.org/konkursinariosv-ruse.html.

Конкурсите, които РИОСВ- Русе обявява са част от инициативите, които инспекцията планира за отбелязване на годишнината. Предвиждат се изложба в гр. Силистра с фотографии на българските обекти на природното и културно наследство на ЮНЕСКО и приложни занятия на територията на Поддържан резерват „Сребърна“ по време на Международния ученически екофорум „Сребърна 2016 г.“, организиран от ОДК – Силистра.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама