Валя Балканска открива Седмицата на гората в Стара Загора

07:12, 04 апр 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Валя Балканска и Уникалните ще огласят центъра на Стара Загора днес. Те ще участват в националното откриване на Седмицата на гората, съобщиха от  Югоизточното държавно предприятие.

В парк „Пети октомври” ще бъде показана специалната пътуваща изложба „Подобри гората“ и ще бъдат връчени традиционните награди „Лесовъд на годината“. Освен в едноименната категория, ще бъдат отличени и лесовъди със значителен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия, както и горски инспектори. Тази година ще бъде връчена и допълнителна награда за значителен принос в дейностите по контрол и опазване на горите през 2015 година.

Официалните лица, жителите и гостите на Стара Загора ще се насладят и на изпълненията на Валя Балканска и триото Георги Петров, Веселин Вачев и Борис Луков, известни като Уникалните гласове. Югоизточното държавно горско предприятие ще подари на Община Стара Загора специален сет с дървена маса и пейки, които да облагодарят градската среда.

Откриването ще започне в 11.00 часа с участието на зам.-министъра на земеделието и храните Георги Костов и кмета на Стара Загора Живко Тодоров. В града ще пристигнат представители на Агенцията по горите, Съюза на лесовъдите, на Регионалните дирекции на горите, на държавните ловни и горски стопанства.

От 13 часа е предвидено посещение в предприятие за безотпадна преработка на дървесина „Средна гора” в Стара Загора.

Държавно горско стопанство Стара Загора, което е сертифицирано с международен стандарт за устойчиво стопанисване, тази година става на 125 години. В оформен кът в парка ще бъде представена историята на стопанството. Там гражданите ще могат да получат безвъзмездно млади фиданки от горски дървесни и храстови видове.

Мотото на седмицата тази година е „Подобри гората“. В Стара Загора 6-ти април ще бъде Ден на отворените врати за Регионалната дирекция по горите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама