Стартира Маратонът на четенето в горнооряховската библиотека

07:23, 04 апр 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тематична среща на шестокласници от ОУ „Иван Вазов” - „От Паисиевата история до Априлското въстание”, за единадесети път стартира Маратонът на четенето в Общинска библиотека в Горна Оряховица. Библиотекарят от детския отдел Ивалина Григорова запозна децата с интересни моменти от написването на Историята, а след това те имаха възможността да изгледат филма „Преподобният Паисий”.

Днес от 11.00 ч. Маратонът на четенето ще продължи в Детския отдел на библиотеката с четена на приказки, стихотворения и гатанки с деца от детските градини. На следващия ден от същия час директорът на Историческия музей Пламен Мадемов ще представи книгата „Загадките на директора”. Маратонът на четенето ще продължи на 7 април от 12.00 ч., когато в Общинска библиотека ще бъдат представени стихосбирките „Живей като цвете”, „По стъпките на една мечта” и „Тиха нежност” на Валентина Цвяткова.

За 19 април от 11.30 ч. е насрочено представянето на романа „Хазнатар” на Ина Крейн, а за 21 април от 17.30 ч. – представянето на стихосбирката на Стефка Токмакчиева „Натрупани мълчания”. Маратонът на четенето ще завърши на 25 април с лекцията на Атанас Коев „Асен Разцветников – пречупеният мечтател”, посветена на 65-та годишнина от смъртта на писателя. Лекцията ще започне от 11.00 ч. в читалнята на Общинска библиотека.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама