С прояви в Сливен отбелязват Седмицата на гората

07:32, 04 апр 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Подобри гората“ е посланието на тазгодишната Седмица на гората, която се провежда  в цялата страна от днес до 10 април. Посланието е и призив към гражданите да се включат активно в процеса – чрез дискусии, по-добра информираност за опазването и развитието на българските гори.

В Седмицата на гората Регионална дирекция по горите организира различни събития на територията на Сливенска област. Традиционна залесителна инициатива на служители от РДГ Сливен и ученици от ХI-то СОУ „Константин Константинов” вече се състоя в района на учебното заведение.

За утре, 5 април, се предвижда посещение на горски територии в обхвата на Държавно горско стопанство - Сливен, в които са проведени възобновителни сечи. Ще се представи информация за състоянието и развитието на горите и дейностите, свързани с опазването и стопанисването на зеленото богатство на страната ни.

Денят на отворените врати в РДГ ще бъде на 6 април. Предвижда се посещение на  разсадниците в обхвата на  РДГ Сливен, което по програма е предвидено за 7 април, когато е обявен Ден на разсадниците.

На 9 април е Празникът  в гората - Национална инициатива, която се провежда едновременно на 20 места /горски територии/ в страната. На децата се предоставя възможност чрез интерактивни игри да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях съгласно приложен сценарий с участие на регионални училища и детски музикални формации. Ще бъдат раздадени и залесени от граждани на Сливен. Проявите ще се проведат в Природен парк „Сините камъни“, Детски кът „Кълвача” в м.Карандила, 

Събитието за гората, което се празнува от 1925-а, отбелязва професионалния празник на лесовъдската колегия, всички специалисти, учени и работници в горския сектор в България, които ежедневно полагат необходимите грижи за подобряване на състоянието на горите и горските ресурси на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама