54 компании предлагат работа в Дни на кариерата в Пловдив

08:03, 04 апр 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тринадесетото издание на Дни на кариерата стартира днес от 10 часа в Конгресния център на Панаира в Пловдив. 54 компании ще се представят на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната.

Пловдивското издание на форума ще открият Галена Боснова от общинския отдел "Развитие, европейски проекти и международно сътрудничество", Ванко Иванов - началник-отдел "Управление на човешките ресурси", Светлозар Петров, управител на JobTiger, и Елена Янкова - регионален мениджър "Традиционна търговия" за Южна България на "Нестле България".

За 15-а поредна година (в Пловдивза за 13-а) форумът предлага на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели. В рамките на националния форум над 180 български и международни компании представят в София и още шест града в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в Българияот 15 години. За това спомага и фактът, че се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, същевременно позволявайки на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация.

По традиция форумът "Национални дни на кариерата" е придружен от предварителни специализирани "работилници" (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната непосредствено преди старта на събитието. Студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да чуят важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в "Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама