Осъдиха Община Добрич за дупки по улиците

08:09, 04 апр 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жена спечели дело срещу Община Добрич заради дупки по улица в града. Районният съд осъди местната власт да плати 1 085 лв. обезщетение за претърпените имуществени вреди. При пътното произшествие, при което автомобилът е попаднал в две необозначени дупки по улица в града, са повредени двете гуми на колата. Освен това, Общината трябва да плати и 590 лв. съдебни разноски.

Пътният инцидент е станал на 2 май 2015 г. При движение по улица в града колата, която е била управлявана от брата на собственичката, попадала в несигнализирани дупки на пътното платно. В резултат на това пука и уврежда предна и задна десни гуми и джанти, както и предния десен халоген и декоративна решетка на автомобила.

Братът, който карал колата, обяснил пред съда, че в деня на инцидента е валял дъжд и дупките не били видими, той като били запълнени с вода. Освен това, той е категоричен, че е карал с не повече от 30 км/ч.

Според вещото лице, инцидент е в резултат на попадане на автомобил с предно и задно колело върху изровени в асфалтовата настилка дупки. В резултат на това върху автомобила са били нанесени следните щети. 

Решението подлежи на обжалване пред Добричкия окръжен съд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама