Обучават училищни медици и общинари за детското здраве

09:27, 04 апр 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Еднодневни семинари „Превенция 2016” за медицински специалисти от здравни кабинети в учебни заведения и служители на общинска администрация, работещи по проблемите на детското и ученическото здраве организира Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

„Целта ни е да предложим обучения, които да допринесат за повишаване знанията и компетентностите на специалистите при изпълнение на задълженията им в областта на  профилактиката на незаразните и заразните болести,  за постигане на по-висока информираност на населението и промяна на нагласите и поведението за постигане на по-добро обществено здраве”, уточниха от РЗИ.

Темите, по които ще се обучават участниците, са свързани с профилактика на затлъстяването при подрастващи, грижи при деца и юноши с диабет (включително практическо обучение за работа с глюкомер), разстройства вследствие употреба на алкохол. Ще се дискутират и нормативната уредба, превенцията и контрола на ХИВ/СПИН, както и превенцията и контрола на туберкулозата и епидемиологичния надзор на коварната болест.

Обученията са безплатни. Семинарите ще се проведат по график: днес и утре за участници от община Стара Загора, на 6 април за представители на общините Гурково, Мъглиж, Николаево, Павел баня, на 7 април за здравни специалисти от общините Гълъбово, Опан, Раднево и на 8 април за участниците от общините Братя Даскалови, Чирпан, Казанлък.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама