РЗИ с лекции за опазване биоразнообразието на природните богатства в Русенско

10:13, 04 апр 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Подобри гората" е посланието на тазгодишната Седмица на гората, която ще се проведе в цялата страна от 4 до 10 април. Мотото на кампанията е израз на ангажимента за развитие на сектора и призив към гражданите да се включат активно в процеса. Неслучайно и логото тази година изобразява гора от ръце, съобщават от РЗИ- Русе.

Това е празник на всички ангажирани в опазването и стопанисването на зеленото богатство на България. За първи път Седмица на гората се чества през 1925 година, когато по инициатива на Дружеството на лесовъдите в България се провежда така нареченият празник за залесяването и Втората световна война спира нейното провеждане за повече от десетилетие. Празникът на гората и лесовъдите е възобновен през 1956 г.

Седмица на гората е фокусирано върху екосистемните ползи от горските продукти, красотата на горските територии у нас, как те помагат на хората и как даровете на природата променят ежедневието ни.

РЗИ – Русе продължава със здравно- образователни лекции да запознава учениците от училищата в региона, относно опазване биоразнообразието на природните богатства в областта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама