Общината и областната управа в Разград се присъединяват към инициативата на омбудсмана "Великден за всеки"

10:35, 04 апр 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград се присъединява към националната кампания „Великден за всеки“  - „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова, съобщиха от общинската администрация.

Пръв подкрепа за кампанията заяви кметът на общината д-р Валентин Василев, който дари 200 лева собствени средства. Той призова общинските съветници също да се включат в кампанията.

Целта на кампанията е събиране на дарения за трапезата на най-бедните, най-вече пенсионери, за Великден. Идеята е чрез събраните средства да се закупят ваучери за храна, всеки от който струва по 20 лева. С тях притежателите могат да пазаруват в магазините, част от веригите за храна.

Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително определени списъци на пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт.

Ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над 300 лева и няма да получат надбавка от 40 лева за празника.

Областната администрация в Разград също подкрепя инициативата на омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всеки“, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Областният управител Манол Кившанов ще дари 100 лева за каузата на националната инициатива, а зам.-областните управители Виолета Тодорова и Нурие Црънгалова по 60 лева. Лични средства в подкрепа на кампанията ще дарят и служителите на администрацията.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е  - Български червен кръст (БЧК): IBAN: BG03BUIB98885029906100 Банков код: BUIBBGSF  Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама