Голямото пролетно почистване на Шумен е на 16 април

11:30, 04 апр 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен организира пролетно почистване на града и селата на 16 април, събота.  От администрацията призовават шуменци да се включат в инициативата за по-чист и красив град.

Всички, които желаят да участват в кампанията, могат да направят заявка и да получат безплатни чували и ръкавици за еднократна употреба, като посочат мястото, което ще почистват и броя на участниците. 

Детските градини и училищата ще се включат в инициативата на 15 април, петък.

Дирекция “Устройство на територията” създава организация и координира дейностите по пролетното почистване. Заявки от граждани, фирми и учреждения се приемат от днес, 4 април до 11 април включително (без събота и неделя) на дежурния телефон в общината 054/857 746 във времето от 8.30 до 17.30 часа.

Чували и ръкавици желаещите ще получат в стая 348 от 8.30 до 17.30 часа в сградата на общината в дните от 11 до 15 април и на паркинга на Градската градина от 8.00 до 12.00 часа.

Гражданите, които искат да се включат в инициативата, но не са успели да се снабдят с работни материали по-рано, могат да ги получат и на 16 април. За целта в съботния ден ще бъдат организирани три пункта за раздаване на чували и ръкавици – пред сградата на общината, на паркинга до магазин БулМаг в кв. “Тракия” и на обръщача в кв. “Б. Българанов” до 24 детска градина.

Събраните в чували отпадъци трябва да бъдат оставени в непосредствена близост до контейнерите за смет. Ако наблизо няма контейнери, чувалите трябва да бъдат изнесени в близост до пътя. Гражданите да съобщят на посочения телефон в общината за мястото, където са оставени отпадъците, за да могат общинските предприятия да ги транспортират до депото.

Организацията по извозването на събраните отпадъци ще бъде осъществена от общинските предприятия „Паркинги, гаражи и благоустройство“,  „Обреден дом“ и „Титан-БКС“ ООД.

На 16 април от 9.00 до 15.00 часа в двора на ОУ “Иван Вазов” / бившето Пето ОУ / ще бъде поставен контейнер, в който ще се събират стари електрически уреди – телевизори, печки, бойлери, излезли от употреба батерии, акумулатори и луминисцентни лампи.

За улеснение на гражданите за периода от 4-ти до 16-ти април община Шумен разкрива и площадка за събиране на излезли от употреба гуми. Тя се намира на мястото на бившия битак източно от градския стадион в близост до жп-линията.

Направена е организация за пролетното почистване и на селата, кметовете също трябва да заявят в общината необходимите работни материали.

От община Шумен призовават гражданите, фирмите и организациите да се включат в кампанията и да бъдат съпричастни към опазването и поддържането на чистотата в града и селата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама