Новият директор на полицията: Аз съм отборен играч

12:26, 04 апр 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Аз съм отборен играч. Свикнал съм да бъда в отбор и това е моето разбиране. Като ръководител трябва да мотивирам хората, с които работя и да стоя зад гърба им“, каза днес старши комисар Николай Кирков, новият директор на ОДМВР Стара Загора.

Той бе представен от главния секретар на МВР комисар Георги Костов пред състава на Старозагорската дирекция.

„Не мога да кажа, че имам притеснения, както и че познавам работата на Старозагорската дирекция. За мен е важно, хората да се почувстват сигурност, там, където живеят. Основният ми приоритет е борбата с битовата престъпност, защото тя засяга най-голям кръг от хора“, обясни още старши комисар Кирков. Той е един от полицаите постигнали високи резултати в борбата с ромската престъпност в Пловдив.

„Лоялността и почтеността на бившия директор старши комисар Иван Чолаков, никога не е била под съмнение. Пред него сега стои ново предизвикателство-той става началник на сектор „Охранителна полиция“ в ОДМВР Смолян“, съобщи главният секретар. По думите у смяната в ръководството се налага, заради лошите резултати  на Старозагорската дирекция по критериите за оценка на МВР. По думите му обаче се говори за „парадокса Стара Загора“ – слаби резултати, а компетентни, корупционно усточиви, лоялни и коректни кадри, т.е. слабо ръководство. Затова и е решено да дойде външен управленец, който няма нито позитива, нито негатива на натрупани лични отношения.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама