Конкурс за бизнес проекти на младежи обявиха в Шумен

12:59, 04 апр 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конкурс за бизнес проекти на младежи до 29 години обяви Областният информационен център (ОИЦ) в Шумен. Това съобщи директорът на Центъра Галя Минчева.

Инициативата се организира съвместна с “Европа директно – Шумен”, “Центъра за кариерно развитие” в града и “Предприемаческа академия  CREW 21”.

Конкурсът е под надслов “Най-добра идея за start-up бизнес”.

Целта е да се подкрепят перспективни идеи, които са практически осъществими.

Набирането на идеи ще продължи до 14 април на сайта на ОИЦ в Шумен. На една страница кандидатите трябва да опишат идеите си, какъв продукт, услуга или производство предлага, има ли наличие или липса на конкуренти, кои са потенциалните клиенти. Към описанието могат да се прилагат линкове към таблици снимки и други разяснителни материали.

Най-добрите 15 предложения ще бъдат селектирани на 15 април, а техните автори ще преминат обучение за стартиране на собствен бизнес. То ще се проведе от 18 до 22 април в “Европа директно – Шумен”. След обучението селектираните участници ще попълнят примерни проектни предложения. Формулярите ще се приемат в ОИЦ-Шумен от 25 до 28 април. Във времето до 4 май документацията ще бъде отново разгледана и така от първоначалните избрани 15 проекта ще се подберат трите най-добри. Техните автори ще бъдат наградени на 5 май на специална церемония в ОИЦ.

Авторът или екипът на най-добрия проект ще бъде подпомогнат в разработването на формата за кандидатстване по дадена програма за финансиране. “Предприемаческа академия  CREW 21” ще осигури достъп до интернет маркетинг платформа, където предприемачи могат да проявят интерес да финансират идеята. Осигурява се и индивидуална среща с представители на институции, които финансират прохождащи бизнес идеи.

Идеите класирани на второ и трето място ще имат възможност за един ден а “влязат в обувките” на успял предприемач от Шумен. Авторите на проектите също ще се срещнат с представители на финансиращи институции или така наречените бизнес ангели, ще получат и безплатен курс на обучение в “Предприемаческа академия  CREW 21”.

“Наградите в конкурса имат практическа насоченост”, коментира създателят на “Предприемаческата академия” Иван Ламбов.

Конкурсът за най-добра бизнес идея е насочен към завършващите училище 18-годишни младежи и студенти от Шуменския университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама