Проучват условията на живот в Старозагорско

13:27, 04 апр 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наблюдение „Статистика на доходите и условията на живот” провежда Териториалното статистическо бюро в Стара Загора. Той е във връзка с участието на Република България в изследване на Европейския съюз и Евростат за изучаване на бедността и социалната изолация (EU SILC) в периода март - май 2016 г.

Изследването се провежда паралелно във всички държави - членки на ЕС с обща методология и инструментариум и има за цел да установи доходите на домакинствата и условията на живот.

За целите на проучването е формирана четиригодишна ротационна извадка от около 7 200 домакинства от цялата страна. Всяка година се подменя част от първоначално избраните домакинства, като целта на повтарящото се наблюдение дава възможност за оценка на моментното състояние на домакинството, както и за проследяване на настъпилите през годините промени в доходите и социалния статус. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече години.

В периода март - май 2016 г. анкетьори от Териториалното статистическо бюро - Югоизток, ще посетят 40 населени места на територията на област Стара Загора и ще анкетират определени домакинства, които са избрани на случаен принцип.

Всеки от анкетьорите ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Югоизток. Според Закона за статистиката получените при анкетирането данни представляват служебна тайна и могат да се използват само за статистически цели, уточняват от Бюрото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама