Зам.-директорът на Югоизточното държавно предприятие стана „Лесовъд на годината“

14:18, 04 апр 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инж. Жельо Марев получи голямата награда „Лесовъд на годината“. Лесовъдът е над четири десетилетия в системата на горите и на специална церемония получи най-високото отличие в лесовъдската колегия.

При получаването на наградата заместник-директорът на Югоизточното държавно предприятие сподели „Постигнал съм всичко в колектив с мои колеги и приятели. Изминах труден и дълъг път, докато получа тази награда. Искам да кажа на всички – обичайте гората и я пазете!“

От Пейчо Върбанов получи и новоучредена награда – златна значка на ЮИДП.Заместник-министъра на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов отбеляза, че при връщането си в системата на горите Жельо Марев, по собствена инициатива, е залесил хиляди декари.

Първа награда за значителен принос в дейностите по контрол и опазване на горите през 2015-а година получи Юсеин Хасанов Шакиров – служител на Югоизточното държавно предприятие – Сливен.

На церемонията по откриването на гората награда получи и инж. Ганчо Пенев Пенев – главен горски инспектор в РДГ Сливен. Той бе отличен в категорията „Служител по контрола и опазването на горските територии за 2015 г.“

Наградите бяха връчени по време на официалното откриване на Седмицата на гората. Събитието се проведе на площада пред Община Стара Загора, а символичен домакин бе Югоизточното държавно предприятие. По този повод инж. Пейчо Върбанов подари на Общината специален сет с дървена маса и пейки. До края на деня жителите и гостите на града могат да я доукрасят със специални лакове и да видят изложбата „Подобри гората“. Пътуващата експозиция представя екосистемните ползи на гората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама