Фирми от Търговище могат да участват в конкурс за безопасни условия на труд

14:34, 04 апр 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година, Областният съвет по условия на труд в Търговище отправя покана към фирмите в региона да участват в конкурс за определяне на носители на годишните Областни награди по здравословни и безопасни условия на труд, съобщиха от Областната администрация.

Основната цел на инициативата е да се отличат примери за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място, чрез активно включване на всички заинтересовани страни.

В конкурса могат да участват предприятия от всички икономически дейности, като за целта те следва да попълнят и изпратят в съответния срок заявление за кандидатстване.

Съревноваванието ще е в три категории: малки, средни и големи предприятия.

Препоръчително е в кандидатстващите предприятия, през предходната година да не е допусната смъртна злополука или злополука, довела до инвалидност. Дисквалифицират се от участие кандидати, за които се установи, че в заявлението за кандидатстване са попълнени неверни данни.

Победителите във всяка от посочените по-горе категории, ще бъдат определени от специално създадена за целта комисия.

Класирането ще се извърши въз основа на информацията, съдържаща се в заявлението за кандидатстване и представените по преценка на съответния кандидат допълнителни материали ( снимки, илюстрации, графики, диаграми и т.н), като е възможно да бъде организирана и среща с представители на предприятието или посещение на място във фирмата.

Заявлението за кандидатстване е публикувано на интернет страницата на Областна администрация – Търговище.

Адресът, на който следва да се изпращат формулярите за кандидатстване на хартиен носител е: Областна администрация, ул. „Стефан Караджа“ 2, гр. Търговище, 7700. Заявленията за кандидатстване и снимковия  или видеоматериал трябва да бъдат подадени и по електронна поща на e-mail адрес: [email protected].

 Крайният срок за подаване на заявления е 15 април.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама