Трима мъже, oбвинени за отвличане в Сливен, остават в ареста

16:27, 04 апр 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на  Окръжна прокуратура-Сливен, Съдът задържа под стража Георги Стoйков, Филип Митев и Иван Радев. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на  2 април  в Сливен, в съучастие като съизвършители,  отвлекли мъж, като деецът е бил въоръжен и деянието е извършено от повече от две лица.

На Стойков и Радев е повдигнато обвинение  за престъпление по чл. 142, ал.2, т.1 и т.2, вр. ал.1 от НК, а спрямо Радев е повдигнато и предявено обвинение по чл.142, ал.3, т.1, предл.2, вр. ал.2, т.1 и т.2, вр. ал.1 от НК.

Според прокурора, от събраните до този момент доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили  престъплението, в което са обвинени. Спрямо Кръстев (осъждан за кражби) и Стойков (осъждан за причиняване на две телесни повреди) е повдигнато обвинение за престъпление, по което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 години до 15 години. Обвиняемият Радев (15 осъждания за кражби, грабежи, обсебване, държане на наркотици, прокарване в обръщение на неистински парични знаци и квалифицирана телесна повреда, излязъл от затвора през 2015г.) е извършил деянието в условията на „опасен рецидив“. За него е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 10 години до 20 години или „Доживотен затвор“, както и конфискация на част или цялото имущество на обвиняемия. Според представителят на държавното обвинение,  налице е и предпоставка обвиняемите да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и задържа под стража тримата обвиняеми.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама