Доброволчески групи срещу пожари ще правят в селата в Търговище

16:56, 04 апр 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров издаде Заповед за осигуряване на пожарната безопасност, предотвратяването на пожари и гасенето в горските територии в общината, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Пожароопасният сезон за горските масиви е определен за времето от 20 март до 30 октомври. 

Забранява се паленето на огън и извършването на огневи работи в горските територии на община Търговище и прилежащите им площи на разстояние най-малко 100 метра от тях. Забраната обхваща  и паленето на стърнища, суха трева и слама по слоговете, крайпътни ивици и други.

Ръководителите на земеделските кооперации, арендатори и ползватели на селскостопански земи, граничещи или в близост на горски територии, да поддържат в изправност пожарогасителните устройства и в случай на възникнал пожар да се включат в гасенето му.

Собствениците на линейни обекти и съоръжения, преминаващи или попадащи в горските територии, са длъжни за собствена сметка да определят и обезопасят пожароопасните места. Трябва да ги почистват от дървета, клони, храсти и други горими материали, за да бъдат в пожаробезопасно състояние.

В заповедта се казва, че кметовете и кметските наместници трябва да информират населението за спазване на противопожарните изисквания и да организират доброволните формирования за гасене на полски и горски пожари.

В случай на възникнал пожар се уведомява на телефон 112 и дежурния Общински съвет по сигурност на тел. 0601/63585, 63150, 60365, 68691 и 0885044083, припомниха от пресцентъра на метната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама