Рецидивист с 22 присъди влиза зад решетките за 2.5 години

17:08, 04 апр 16 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Асеновград постигна осъдителна присъда от две години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим по бързо производство срещу 49-годишния Медьо Мусов от Пловдив. Той е осъден за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 196 ал. 1 т. 1 във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че Медьо Мусов е откраднал велосипед, чанта и няколко бутилки с мастика и мента от Г.Д. от пловдивското село Катуница.

На 28 март 2016 г. към 12.0 часа обвиняемият забелязал велосипед, който бил оставен пред хранителен магазин, близо до парка в с. Катуница. Собственикът му бил влязъл да пазарува. Медьо Мусов решил да вземе колелото, качил се на него и потеглил в посока към центъра на селото, а след това и по черен път към асфалтова база. Там бил задържан от служители на МВР с помощта на местни жители, които са го издирвали из селото, след като действията му били записани на охранителни камери.

Мусов е направил опит да избяга с велосипеда. В черна чанта в багажника на колелото са били открити и бутилките с алкохол.

До момента Медьо Мусов е осъждан 22 пъти, като първата му присъда е произнесена през 1984 г., а последната - през 2013 г., и е излязъл от затвора през юли 2015 г. Повечето присъди са за кражби.

Фактическата обстановка по делото е доказана от обясненията на Мусов, свидетелски показания, експертизи, протоколи за огледи и др. Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районния съд в Асеновград, и е окончателна. Подсъдимият е бил откаран от съдебната зала в затвора в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама