В Разград започна „Маратон на четенето”

17:11, 04 апр 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В отдел „Изкуство” на Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград днес официално бе даден старт на "Маратон на четенето".Начало на 11-то поред издание постави директорът на културната институция Женета Александрова.

Гости на библиотеката бяха представители на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в община Разград, на различни институции, както и местни автори и библиотечни специалисти.

Председателят на  Общинския съвет Надежда Радославова прочете откъс от книгата на Деница Дилова-Маркова „Дневният живот на нощните пеперуди”. Тя сподели, че е щастлива да е част от подобна културна проява, която популяризира библиотеката.

Екипът на библиотеката през целия месец април е подготвил интересни инициативи, като ще се наблегне на изнесените прояви, каза директорът на културната институция.

Библиотечни специалисти ще посетят редица институции в града, социални заведения, училища и детски градини, за да почетат заедно с домакините откъси от любими книги. В празника на книгите и четящите хора ще се включат и ученици от други населени места.

Маратона на четенето ще приключи на 26 април в Етнографския музей в Разград. Домакините от Регионалния исторически музей, библиотечни специалисти и служители от Териториална дирекция „Архиви”, Художествената галерия и други институции ще се съберат, за да почетат заедно избрани откъси от творби на български и световни автори. 

В рамките на проявите в библиотеката ще бъдат открити две изложби, ще се състои литературна вечер с известния разградски поет, сатирик и публицист Дулинко Дулев, ще гостуват и двама писатели. През периода ще бъдат организирани и традиционните мобилна библиотека „Трета възраст” и пътуваща детска библиотека „Вечните приказки на Ханс Кристиян Андерсен”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама