Задържаха четирима скачали на полицаи в Стара Загора

17:33, 04 апр 16 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима мъже са задържани за противодействие на органите на реда, употреба на алкохол и държане на дрога, съобщиха от полицията.

На 2 април около 2.10 часа, в района на бензиностанция, на ул. "Витоша" в Стара Загора, полицейски екип спира за проверка лек автомобил  "Фолксваген Голф”, собственост и управляван от М. Г., на 33 г. от  Стара Загора, и пътник Т. И., на 35 г. също от Стара Загора. При проверката лицата от автомобила отказват да изпълнят издадените полицейски разпореждания, като влизат в саморазправа с  полицейските служители и нанасят удари по лицето на единия служител и по гърба на другия. На място са се намирали и други 2 лица – Г. Г., на 26 г. и А. Г., на 24 г., които също са се намесили в саморазправата с полицейските служители.  

След оказано съдействие на полицейския екип лицата са задържани. Във Второ районно полицейско управление срщу тях е образувано досъдебно производство.

          При извършено претърсване и изземване на лекия автомобил "Фолксваген Голф " е намерено пликче от целофан, с намиращо се в него бяло кристалообразно вещество, около 4 грама, което при направения полеви наркотест реагира на метаамфетамин. Образувано е досъдебно производство по чл.354а от НК.

При тестване на водача М. Г. с дрегер е установено, че управлява лекия автомобил под въздействието на алкохол с концентрация 1.41 промила. Взета му е взета е кръвна проба за медицинско  изследване. Образувано е бързо производство.

Четиримата са задържани за срок до 24 часа, работата по случая продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама