МВР ще получи още 3,3 млн. лв. за опазване на границата

19:05, 04 апр 16 / Политика 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Допълнителни 3 330 025 лв. иска вътрешният министър Румяна Бъчварова, като средствата са предвидени за различни дейности по опазване на границата до края на 2016 г.. Сумата е записана в проект за постановление на Министерския съвет „за одобряване на допълнителни разходи за финансирането на проекти, свързани с изпълнението на неотложни мерки за 2016 г. за присъединяването на Република България към Шенгенското пространство“. Проектът бе обявен за обществено обсъждане. Бъчварова пише в мотивите си, че милионите са необходими за „дейности, които са от първостепенно значение за ефективно изпълнение на мероприятията по противодействие на засиления миграционен натиск“ на границите с Турция, Македония и Гърция.

3 млн. лв. са за МВР, а 330 025 лв. за област Хасково чрез бюджета на Министерски съвет. Те ще отидат за обзавеждане и оборудване на тристранен контактен център между България, Гърция и Турция на ГКПП Капитан Андреево.

Най-голяма сума - 919 600 лв. е предвидена за доставка на прибори за откриване на взривни материали и консумативи за тях. 750 000 лв. ще отидат за застраховка на 3-те хеликоптера "Августа" на МВР, които са оборудвани със специализирана техника за наблюдение. 350 000 лв. са за доставка на системи за откриване на укрити лица в транспортни средства (детектори на сърдечен ритъм). 100 000 лв. ще трябват да ремонт на автомобилната техника на Гранична полиция.

Само преди 10 дни правителството отпусна 5.15 млн. лв. за оборудване на полицията и жандармерията. Решението бе обявено на работна среща на ръководството на МВР с премиера Бойко Борисов. Поводът тогава бяха мигрантската криза и повишените мерки за сигурност у нас след атентата в Брюксел  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама