Още една бургаска детска градина ще провежда обучение на малчуганите на чист въздух

19:41, 04 апр 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детска градина "Вълшебство" също заяви своето желание да се присъедини към инициативата за провеждане на обучение и възпитание на децата на чист въздух, сред природата, съобщиха от Общината. С това детските заведения в Бургас, които през лятото ще имат занимания далеч от шума и замърсяванията на градската среда, стават три.

Припомняме, че другите две детски градини, които се включиха в инициативата, са ОДЗ "Надежда" и  ОДЗ "Звездица Зорница".

ЦДГ „Вълшебство” има опит в занятията на открито, тъй като е носител на "Син флаг", с традиции в областта на екологичното възпитание и многобройни инициативи, сред които Седмица на гората , Деня на Земята и др.

Присъединявайки се към инициативата на Община Бургас за "горска детска градина", детската градина започна подготовка на редица изненади и забавления за своите възпитаници като "Карнавал в гората" , Горска аптека, Билкова чайна на открито, спортно-подготвителни и народни игри.

В рамките на една седмица през месец юни, децата ще се обучават чрез игри и забавление сред природата, обогатявайки своите знания за лековитите билки, защитените местности, растенията и животните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама