Екатерина Йорданова: Даваме зелена светлина на дебата за поскъпването на билетите

20:46, 04 апр 16 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Транспортна комисия не е дала зелена светлина за поскъпване,  а е дала зелена светлина на дебата. Това уточни по БНТ председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет от квотата на ГЕРБ Екатерина Йорданова.

"Всъщност зелената светлина ще бъде дадена по време на заседанието на СОС, когато всички общински съветници на базата на всички дебати, които ще се проведат в следащите две седмици", коментира Йорданова.

Според нея, ангажиментът на ексрептите от Центъра за градска мобилност е бил да представят икономическа рамка, която финансово да обезпечи една транспортна задача. По думите й това са определени километри маршрутен пробег и възможностите за нейното финансово обезпечаване. 

"С настояването на кмета на София Йорданка Фандъкова задачата, която транспортна комисия е поставила на Центъра за градска мобилност, и била да предложат актуализация на единичната цена на билета, която да позволява запазване на цената на картите. Това, което е започнато да се обсъжда днес е именно дебатът за баланса в системата, приходите и разходите, каква да бъде цаната на еднократния билет и какво да стои срещу нея", подчерта Йорданова.

Тя бе категорична, че идеята е да постигнат баланса в системата. Йорданова допълни, че тяхната амбиция е да развиват, да модернизират градския транспорт, а това означава пари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама