Румен Петков: Няма лошо затворници да строят оградата по границата

23:30, 04 апр 16 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма обяснение защо 30 км от границата вече две години не е построена ограда. Няма нищо лошо в това да се ангажират затворници, които имат съответната подготовка за това. Това коментира по БНТ зам.-председателят на АБВ Румен Петков в отговор на въпрос дали настоява именно затворници да вършат тази работа. Според него така и на държавата ще излезе по-евтино, и затворниците ще положат обществено полезен труд. 

"Продължаваме да говорим за незаконно преминаващи емигранти, за контрабанда на цигари, на стоки с двойна употреба, на наркотични вещества. Това нямаше да е така, ако тази ограда беше завършена", категоричен бе Петков. Той уточни, че затова от АБВ  направили това предложение, за да излезе по-евтино на даржавата.

По темата с арестувания шеф на ДАИ, Петков заяви, че за него една от причините за успеха на МВР, агенцията и прокуратурата е неизтичането на информация в продължение на повече от година.

"Период, в който се работило по случая и това позволило да се стигне до истината, която в такива мащаби със сигурност стряска обществото. Прокуратурата, МВР и агенцията ще срещнат подкрепа за такъв вид действия, които са насочени безапелационно в защита на обществения интерес", допълни той.

Той подчерта, че въпреки, че е от Плевен, не познава Цветелин Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама