ВАС решава дали ще има предсрочни избори в Балчик

09:14, 12 апр 16 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На заседание днес Върховният административен съд трябва да реши дали да потвърди решението на Административния съд в Добрич, според което изборът на общински съветници в Балчик от 25 октомври миналата година е недействителен.

Делото бе образувано по жалби против решението на Общинска избирателна комисия в Балчик, с което са обявени резултатите от местните избори за общински съветници в община Балчик, проведени на 25.10.2015 г. Жалбите са подадени от ПП ”Национален фронт за спасение на България”, от И.К.А. - в качеството му на кандидат за общински съветник от листата на ПП ”Алтернатива за българско възраждане”, от ПП “Движение за права и свободи”, представлявана от Д.Н.Ф. от ПП “ГЕРБ”.

Те не са съгласни с решението на ОИК - Балчик, с което са обявени резултатите от местните избори. Във всички жалби се твърди, че то е незаконосъобразно като се изтъкват различни нарушения на изборните правила. В повечето жалби се настоява съдът да преповтори изборния процес като извърши преброяване на всички бюлетини от всички 35 броя секции с цел установяване действителния вот на избирателя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама