Военното НДК е почти готово да приеме съдии и прокурори

10:27, 12 апр 16 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура е почти готова. Тя ще се помещава във военното НДК, а след почти година ромнтни дейности, строителите вече си тръгват от там, пише 24 часа. Общо 14,8 млн. лв бяха отпуснати през последната година за реконструкция на сградата.

Завършваме 72-часовите проби на основните системи - отоплителна, охладителна, вентилационна, и 9 специални системи за сигурност, коментира пред изданието инж. Рашко Стайков, управител на "Р.С. Инженеринг" ЕООД.

По думите на Стайков системите за контрол и достъп, за охрана, пожароизвестяване и защита, както и за димоотвеждане и защита са проверени. Отделно пред всяка съдебна зала са монтирани информационни табла, на които се изписват номерът на делото и часът на неговото разглеждане. Той обясни, че това е най-голямата административна сграда, строена в България през последните 15 години.

Сега следва Столична община да уреди подхода към новата сграда на магистратите откъм бул. "Скобелев". По повод коментари, че в подземния паркинг няма да има места за граждани, от Министерството на правосъдието обясняват, че е невъзможно да се организира паркинг за граждани под съдебна сграда, в която заседават наказателни колегии с оглед изискванията за сигурност, както на магистратите, така и на адвокати и граждани - страни по дела.

Арестантите пък вече ще се отвеждат в съдебните зали директно - по коридори, които никъде не се пресичат с други съобщителни връзки.

На първия подземен етаж ще бъде служебния паркинг с около 200 места за прокурори и съдии. По вътрешни стълби магистратите ще се придвижват до работните си места, без да излизат на повърхността.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама