Дават ход на делото за разрушения тютюнев склад в Пловдив

07:12, 13 апр 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва делото за жалбата на компанията собственик на почти напълно съборения тютюнев склад в Пловдив "Одрин 8" срещу разпореждането за спиране на разрушаването на сградата, съобщиха от Административен съд - Пловдив.

Първото заседание е насрочено за днес от 10.30 ч като за съдия-докладчик е определен Недялко Бекиров.

Междувременно съдия Бекиров е оставил без уважение искане на "Одрин 8"да бъде прекратено предварителното изпълнение на разпореждането за спиране на събарянето. Според разпореждането собственикът на тютюневия склад трябваше да спре разрушаванията и всички дейности на мястото, да ограничи достъпа до сградата и да я обезопаси.

От два дни Улица "Одрин" е затворена за движение на превозни средства и пешеходци. Причината за спешните мерки е реалната опасност от самосрутване на останките от тютюневия склад.

Разрушаването на сградата започна на 6 март и бе спряно заради реакцията на пловдивчани, които с жива верига стопираха събарянето на паметника на културата.

Руините останаха само оградени, но улицата не бе затворена, независимо че е тясна и при евентуално срутване може да пострадат хора. Заради силните дъждове през последното денонощие полусрутеният склад може да се доразруши.

Припомняме, че със заповед на министъра на културата Вежди Рашидов паметникът на културата да бъде възстановен с оригиналните обемно-пространствени параметри и архитектурни и художествени характеристики.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама